Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z karpia

 

Składniki:

 

  • 2 karpie
  • 2 cebule
  • 2 zielone papryki
  • 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
  • 1 suszona papryczka
  • 1 pomidor
  • sól

Sposób wykonania:
Sprawione karpie pokroić w dzwonka, które  oprószyć solą oraz papryką i wstawić do lodówki.
Pozostałości po rybie zalać 2 litrami wody.
Wrzucić cebulę, pomidor, paprykę oraz sól do smaku i gotować na małym ogniu około 1,5 godziny.
Po tym czasie wywar przecedzić i włożyć do niego dzwonka karpia.
Trzymać na ogniu około 20 minut co jakiś czas potrząsając garnkiem aby ryba nie przywarła.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *