Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szparagi duszone z rzodkiewką

Składniki:

    • 1 kg oczyszczonych, świeżych szparagów pociętych na 5 cm kawałki
    • 1 łyżka oliwy
    • 5 pokrojonych szalotek
    • 1 pęczek rzodkiewki pokrojonej w cienkie plastry
    • 1 łyżeczka otartej z cytryny skórki
    • 1 łyżka masła
    • sok z połowy cytryny
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:

    W rondlu rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną szalotkę, smażyć mieszając kilka minut, dodać szparagi i smażyć  kolejne 7 minut. Dodać rzodkiewkę, otartą z cytryny skórkę, masło, przyprawić solą i pieprzem, smażyć  jeszcze 2 minuty. Dodać sok z cytryny, skorygować smak przyprawami, wymieszać i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *