Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Langusty z ananasami i caramboli

Składniki:

    • 4 przekrojone wzdłuż na połowy ogony langusty
    • 1 oczyszczony, pokrojony w kostkę ananas
    • 2 oczyszczone, pokrojone w plastry owoce caramboli
    • 2 szklanki wody
    • 4 oczyszczone, pokrojone papryczki chili
    • 8 pokrojonych w plastry szalotek
    • 6 pokrojonych na połowę ząbki czosnku
    • kilka plastrów imbiru
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:

    W rondlu o grubym dnie wymieszać wszystkie składniki, ( z wyjątkiem langusty) podlać wodą, dusić aż wszystkie składniki zmiękną, przyprawić, dodać langusty, dusić około 6 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *