Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolmopsy w śmietanie z jabłkiem

Składniki:

  • 8 filetów śledziowych
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • ½ cytryny
  • 1 op gęstej śmietany
  • 2 ogórki konserwowe
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 ząbek czosnku

    Sposób wykonania:
    Rolmopsy pokroić w paski i zwinąć w rulony po czym ułożyć je w słoju.
    Następnie cebulę posiekać a obrane jabłko zetrzeć na tarce a ogórka posiekać.
    Dodać do nich śmietanę. Musztardę oraz posiekany czosnek.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku sokiem z cytryny.
    Zalać śledzie i wstawić do lodówki na 1 godzinę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *