Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kabaczki duszone w śmietanie

Składniki:

  • 2 kabaczki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 80 ml słodkiej kwaśnej śmietany
  • ½ pęczka koperku
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • sok z cytryny

    Sposób wykonania:

    Oczyszczone kabaczki pokroić w kostkę.
    Następnie posiekać cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać kabaczki i trzymać na średnim ogniu około 5 minut cały czas mieszając.
    Po ty czasie zmniejszyć  ogień i dusić jeszcze pod przykryciem około 10 minut.
    Następnie dodać śmietanę oraz posiekany koperek.
    Całość wymieszać  i doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *