Składniki:
• 40 dag grzybów (różnych)
• 1 cebula
• 12-15 cienkich kromek bułki
• 1 jajko
• masło lub margaryna
• sól
• pieprz
• natka pietruszki
• starty żółty ser
Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać i posiekać, podsmażyć na patelni. Grzyby oczyścić, umyć i pokroić w cienkie paski, dodać do lekko podsmażonej cebuli, chwilę podsmażyć, osolić, następnie dusić do odparowania całego soku. Przyprawić pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Gdy wystygną dodać surowe jajko i wymieszać. Bułki posmarować cienko masłem, położyć warstwę grzybów, posypać startym żółtym serem i wstawić do piekarnika na blaszce posmarowanej masłem. Jeść gorące.
Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)