Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka jęczmienna

 

Składniki:

  • 1/2 szkl. kaszy jęczmiennej
  • łyżka masła
  • banan
  • 2 śliwki
  • 150 ml. jogurtu
  • łyżka rodzynek
  • cukier waniliowy
  • sól

 

 

Przygotowanie:
Rodzynki zaparzamy. Kaszę gotujemy na gęsto w osolonej wodzie z łyżeczką masła. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wykładamy do niego ugotowaną kaszę. Banana kroimy w plasterki. Śliwki drylujemy i kroimy w plasterki. Rozkładamy na kaszy. Do jogurtu wsypujemy cukier waniliowy mieszamy i tak przygotowanym sosem polewamy owoce. Posypujemy rodzynkami i wstawiamy do piekarnika .Pieczemy 15 minut w temp.180 stopni.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *