Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z jagnięciny

Składniki:

• 0,5 kg udźca jagnięcego
• cebula
• jogurt naturalny
• sok z cytryny
• rozmaryn
• sól, pieprz
• 2 ząbki czosnku
• przyprawa do kebaba

Sposób przyrządzenia:
Jagnięcinę pokroić w kostkę, zalać marynatą: jogurt wymieszać z odrobina soku z cytryny, wyciśniętym zabkiem czosnku, solą, i przyprawami, mięso marynować około 4 godzin w lodówce, następnie wraz z krążkami cebuli ponabijać na patyczki i grilować lub upiec w piekarniku. Podawać z sałatką z pomidorów i ogórków z serem feta oraz z tzatzykami

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez trunksql

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *