Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłka z konfiturą i biszkoptami

Składniki:

  • 4 jabłka
  • 4 żółtka
  • 4 łyżki pokruszonych biszkoptów
  • 8 łyżeczek konfitury
  • 4 białka
  • szczypta soli
  • łyżka cukru
  • tłuszcz do formy

    Sposób wykonania:
    Obrane jabłka przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne.
    W powstałe otwory włożyć po łyżeczce konfitury po czym ułożyć je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
    Następnie żółtka utrzeć z dodatkiem cukru po czym dodać białka ubite na sztywną pianę z odrobiną soli, delikatnie połączyć.
    Na koniec dodając jeszcze biszkopty.
    Powstałe ciasto wylać na owoce.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 25 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *