Składniki:
• 1 opakowanie dużych krewetek, mrożonych (250 g)
• 1 posiekana cebula
• 1 posiekana zielona papryka
• 2 łodygi selera naciowego, pokrojone w plasterki
• 1 papryczka chilli, drobno posiekana
• 1 puszka pomidorów pelati pokrojonych w kosteczkę
• 2 łyżki przecieru pomidorowego+ 2 łyżki wody mineralnej
• tymianek, zielona natka pietruszki
przyrządzenia:
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulkę; dodaj seler, papryke, a na końcu pomidory oraz „rozcieńczony” koncentrat. Podduś kilka minut.
W międzyczasie rozgrzej grill wrzuc rozmrożone krewetki, lekko smarując oliwą i posypując tymiankiem oraz solą.
Na talerz wylej sos; na nim rozłóż zrumienione krewetki; posyp pietruszką.
Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez trunksql.