Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki Piratów z Karaibów

Składniki:

• 1 opakowanie dużych krewetek, mrożonych (250 g)
• 1 posiekana cebula
• 1 posiekana zielona papryka
• 2 łodygi selera naciowego, pokrojone w plasterki
• 1 papryczka chilli, drobno posiekana
• 1 puszka pomidorów pelati pokrojonych w kosteczkę
• 2 łyżki przecieru pomidorowego+ 2 łyżki wody mineralnej
• tymianek, zielona natka pietruszki

przyrządzenia:
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulkę; dodaj seler, papryke, a na końcu pomidory oraz „rozcieńczony” koncentrat. Podduś kilka minut.
W międzyczasie rozgrzej grill  wrzuc rozmrożone krewetki, lekko smarując oliwą i posypując tymiankiem oraz solą.
Na talerz wylej sos; na nim rozłóż zrumienione krewetki; posyp pietruszką.

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez trunksql.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *