Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Deser jogurtowy z mandarynką

Składniki:

  • 400 ml naturalnego jogurtu
  • 1 szkl. śmietany kremowej
  • 2 łyżki cukru pudru
  • skórka starta z cytryny
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 3 łyżki mleka
  • kilka mandarynek
  • cytryna
     

Sposób wykonania:

  1. Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach wody po czym rozpuścić ją w gorącym mleku.
    Następnie śmietanę ubić na sztywno i dodać do niej żelatynę.
    Natomiast jogurt zmiksować z cukrem i sokiem z cytryny i połączyć ze śmietaną.
    Powstały krem przełożyć do pucharków.
    Wierzch udekorować plasterkami cytryny i udekorować cząstkami mandarynek.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *