Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babeczka z kukurydzą i marchewką

Składniki:

  • ½ puszki kukurydzy
  • pęczek natki pietruszki
  • 12 pęczka koperku
  • 4 ugotowane marchewki
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • 1 l bulionu
  • żelatyna

    Sposób wykonania:

    1. Bulion doprowadzić do wrzenia po czym rozpuścić w nim żelatynę.
      Podzielić bulion na 3 części.
      Doi pierwszej dodać kurkumę, wymieszać i przelać do formy poczekać aż zastygnie.
      Do drugiej dodać kukurydzę  i wylać na pierwszą warstwę, ponowni odstawić do zastygnięcia.
      Do trzeciej dodać marchewkę oraz posiekany koperek i natkę pietruszki.
      Odstawić do całkowitego zastygnięcia.

       

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *