Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Torcik twarogowy

Składniki:

  • 1 kg twarogu
  • 300 ml śmietanki
  • 200 g cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 4 łyżki żelatyny
  • 4 pomarańcze

    Sposób wykonania:

    Do twarogu dodać skórkę i sok z ½ pomarańczy oraz 150 g cukru.
    Całość dokładnie zmiksować.
    Następnie do śmietanki dodać resztę cukru pudru oraz cukier waniliowy i również zmiksować po czym dodać do twarogu.
    Całość odkładnie wymieszać i dodać jeszcze żelatynę rozpuszczoną w odrobinie wody.
    Przełożyć masę do brytfanny i powciskać w nią kawałki pomarańczy.
    Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *