Składniki:
- 6 pomidorów
- 4 jajka
- 100 g szynki
- 100 g gotowanych ziemniaków
- 1 dymka
- 4 korniszony
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 100 g kwaśnej śmietany
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka octu ziołowej
- 1 łyżka oleju
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę.
Następnie szynkę pokroić w paseczki, ziemianki i korniszony również w drobną kostkę a koperek i dymkę posiekać.
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.
Śmietanę wymieszać z musztardą, octem oraz olejem.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sałatkę.
Całość jeszcze raz wymieszać.
Z pomidorów odciąć czubki i wydrążyć z nich miąższ, napełnić je sałatką i przykryć odciętymi czubkami.