Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka śledziowa z fasolą

Składniki:

  • 3 filety śledziowe
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 puszka białej fasoli
  • 15 małych cebulek konserwowych
  • biała część pora
  • 4 ogórki konserwowe
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • natka pietruszki
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Filety śledziowe pokroić w paseczki, fasolki odsączyć z zalewy, przelać wrzątkiem i dodać do śledzi.
    Następnie, cebulki przekroić na pół, pora pokroić w krążki a ogórki w plasterki,
    Dodać wszystko do pozostałych składników.
    Polać majonezem oraz musztardą i dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *