Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chłodnik na fioletowo

Składniki:

  • 500 ml wody
  • 400 g czarnych jagód
  • 200 ml śmietany
  • 3 łyżki cukru
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 3 goździki
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 200 g makaronu kokardki

    Sposób wykonania:
    Jagody zalać 2 szklankami wody, dodać jeszcze cukier, cukier waniliowy, goździki oraz cynamonem.
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie goździki wyjąć z pozostałe składniki zmiksować.
    Dodać śmietanę, ponowie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
    Następnie odstawić do ostygnięcia i schłodzić w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *