Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kapusty pekińskiej i serem feta

Składniki:

  • ½ kapusty pekińskiej
  • ½ puszka groszku
  • słoik małych kolb kukurydzy
  • papryka żółta
  • łodyga selera naciowego
  • ½ kostki sera feta
  • 1/3 szkl. mleka
  • 3 łyżki oliwy
  • sok z limonki
  • szczypior
  • pieprz
  • bazylia

Sposób wykonania:

  1. Do sera dodać mleko i dokładnie rozetrzeć, wówczas dodać oliwę oraz sok z limonki.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem i bazylią.
    Następnie kapustę poszatkować, groszek odcedzić z zalewy, kukurydzę przekroić na pól, paprykę i seler pokroić w kostkę.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i polać sosem.
    Na sam koniec posypać posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *