Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka z rodzynkami w polewie

Składniki:

  • 5 jajek
  • 1 szkl. cukru
  • ½ kostki masła
  • ½ szkl. oleju
  • garść rodzynek
  • 3 szkl. mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • zapach cytrynowy
  • polewa czekoladowa

Sposób wykonania:

  1. Jajka utrzeć razem z cukrem po czym dodać rozpuszczone i ostygnięte masło.
    Nie przerywając miksowania dodać olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia a na koniec rodzynki oraz zapach cytrynowy.
    Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem i posypanej mąką.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 50 min.
    Po upieczeniu polać polewą przegotowaną według opisu na opakowaniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *