Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z brukselki i fasolki

Składniki;

  • 25 dag żółtej fasolki szparagowej
  • 25 dag bruskeli1 papryka marynowana
  • główka sałaty

    Sos:

  • 1 szkl. jogurtu
  • 1 łyżka ostrej pasty gulaszowej
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka octu winnego
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Fasolkę oraz brukselkę  zalać osoloną woda i ugotować po czym je odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
      W między czasie paprykę pokroić w kostkę, a sałatę porwać na mniejsze kawałki.
      Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.
      Jogurt wymieszać  pastą gulaszową, olejem oraz octem winnym.
      Doprawić do smaku solą ora pieprzem i polać sałatkę.
      Jeszcze raz wszystko przemieszać.
  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *