Składniki:
- 4 cukinie
- 2 pomidory
- 40 dag sera feta
- 200 ml jogurtu
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki żelatyny
- zioła prowansalskie
- bazylia
- szczypiorek
- sól
- pieprz
Sposób wykonania;
Jedna cukinie pokroić w plasterki a pozostałe w paski, obrane pomidory również pokroić w plastry.
Następnie plastry cukinii ułożyć na dnie i bokach formy wyłożonej folią aluminiową.
Następnie żelatynę rozpuścić w odrobinie wody po czym dodać ja do jogurtu.
Dodać jeszcze fetę, posiekany czosnek, zioła, sól oraz pieprz.
Całość dokładnie zmiksować.
Powstałą masę wylać na cukinię i układamy na niej plastry pomidorów.
Na wierzchu ułożyć plastry cukinii i przykryć folią aluminiową.
Wstawić do lodówki na kilka godzin.