Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto przekładane kremem

Składniki:

 

  • 1 szkl. mąki
  • 1 szkl. cukru
  • 1/2 szkl kakao
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • owoce
  • gotowy krem waniliowy

 

 

Sposób wykonania:

  1. Żółtka utrzeć razem z cukrem po czym dodać białka ubite na sztywną pianę i delikatnie połączyć.
    Następnie dodać mąkę oraz proszek do pieczenia i kakao.
    Całość wymieszać i przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 35 minut.
    W miedzy czasie przygotować krem według opisu na opakowaniu .
    Upieczone ciasto przekroić na 3 blaty, które przełożyć kremem i ułożyć jeden na drugim.
    Wierzch udekorował ulubionymi owocami.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *