Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto z bitą śmietaną

Składniki:

  • 7 jajek
  • 7 łyżek mąki
  • 7 łyżek cukru
  • 2 łyżeczki proszku o pieczenia
  • 1,5 łyżki octu
  • op. cukru waniliowego
  • bita śmietana
  • czekolada
  • cukier puder

Sposób wykonania:

  1. Białka ubić razem z cukrem i cukrem waniliowym po czym dodać żółtka, ocet oraz proszek do pieczenia.
    Całość dokładnie wymieszać i nie przerywając dodawać stopniowo mąkę.
    Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut.
    Po upieczeniu udekorować bitą śmietaną, kawałkami czekolady u cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *