Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba z kukurydzą i papryką

Składniki:

  • 70 dag filetów z ryby
  • puszka kukurydzy
  • papryka
  • 2 pomidory
  • koncentrat pomidorowy
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • olej
  • sól
  • liść laurowy
  • ziele angielskie

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebule zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać rybę pokrojoną na kawałki a potem posiekany czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, pokrojone pomidory oraz kukurydzę odsączoną z zalewy.
    Wszystko wymieszać i trzymać na małym ogniu około 15 minut.
    Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy rozcieńczony w ½ szkl. wody.
    Gotować kolejne 10 minut po czym doprawić do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *