Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik na zimno na wigilijny stół

Składniki:

  • ½ l schłodzonego mleka
  • 2 serki homogenizowane
  • podłużne biszkopty
  • galaretka
  • 1 op. sernika na zimno w proszku
  • wiśnie

Sposób wykonania:

  1. Biszkopty ułożyć na dnie formy jeden obok drugiego o także wykładamy nimi boczne ściany formy.
    Następnie sernik w proszku zalać mlekiem i miskowaci około 3minut.
    Po tym czasie dodać serki i nadal miskowaci do uzyskania jednolitej masy, którą przelać do formy w biszkoptami.
    Na serowej masie ułożyć wydrylowane wiśnie i zalać je tężejąca galaretką przygotowaną według opisu na opakowaniu.
    Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *