Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierożki z bananami i nutellą

Ciasto:

 

  • 50 dag mąki tortowej
  • 2 żółtka
  • 5 dag drożdży
  • niepełna szklanka ciepłego mleka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • ¼ kostki masła
  • szczypta soli
  • olej

     

    Farsz:

  • 2 banany
  • krem czekoladowy (nutella)

 

 

Sposób wykonania:

  1. Pokruszone drożdże zalać mlekiem, dodać łyżkę mąki, sól oraz cukier,
    Całość dokładnie wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.
    Wówczas rozczyn przelać do mąką, dodać jeszcze żółtka  i całość dokładnie zagnieść wlewając stopniowo roztopione masło.
    Powstałe ciasto rozwałkować i wyciąć z niego krążki.
    Na każdym ułożyć po łyżeczce nutelli  oraz plasterek banana i zlepić tak jak pierogi.
    Usmażyć na rozgrzanym oleju.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *