Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z serem i wiśniami

Składniki:

  • 40 dag makaronu nitki
  • 40 dag wiśni
  • 25 dag białego sera
  • 2 łyżki masła
  • 1 szkl. śmietany
  • 3 łyżki cukru
  • 4 łyżki cukru
  • 1 cukier  waniliowy
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Wydrylowane wiśnie posypać cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym.
    Następnie makaron ugotować według opisu na opakowaniu po czym go odcedzić i wymieszać razem z masłem.
    Posypać każdą porcję pokruszonym serem oraz polać śmietaną ubitą z sokiem jaki puściły wiśnie.
    Rozłożyć jeszcze wiśnie i całość posypać cukrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *