Składniki na ciasto:
- 2 i 4/5 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 3/5 kostki masła
- 2 łyżki miodu
- 1 jajko
- 3 łyżki mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Składniki na krem:
- 1 szklanka mleka
- 3 łyżki mąki
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 3/5 kostki masła
Sposób przyrządzenia:
Zagnieść ciasto i podzielić je na trzy części. Rozwałkować i wyłożyć na posmarowane tłuszczem blachy.Piec kolejno na złoty kolor ok. 15 minut w temp. 200-220 stopni. Mleko z mąką na krem zagotować na maleńkim ogniu, ciągle mieszając. Powstałą masę wystudzić, a następnie zmiksować z cukrem i masłem. Przełożyć kremem placki. Ciasto posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO.