Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Torcik na biszkoptach

Składniki:

  • 2 paczki okrągłych biszkoptów
  • 1 szkl. naparu z kawy
  • kostka masła
  • 4 żółtka
  • 1 szkl. cukru
  • jajko
  • 1,5 szkl. mleka w proszku
  • 2 serki waniliowe homogenizowane
  • 2 łyżki żelatyny

Sposób wykonania:

  1. Biszkopty namoczyć w naparze z kawy po czym ułożyć je na dnie formy wyłożonej folią aluminiowej.
    Następnie żółtka, razem z cukrem i jajkiem ubić nad parą, wówczas dodać masło i całość dokładnie zmiksować.
    Nie przerywając mieszania dodawać stopniowo mleko w proszku oraz serki homogenizowane a na sam koniec dodać żelatynę rozpuszczoną odrobinie wody.
    Przelać masę na biszkopty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *