Składniki:
- 3 gotowe blaty biszkoptowe
- 300 g owoców jagodowych
- 4 łyżki żelatyny
- 120 g cukru
- 180 g twarożku homogenizowanego
- 400 ml jogurtu naturalnego
- 300 ml śmietanki tortowej
- 4 łyżki likieru pomarańczowego
- śmietanka
Sposób wykonania:
- Jogurt, twarożek oraz cukier zmiksować po czym nie przerywając miksowania wlewać stopniowo żelatynę rozpuszczoną w ¾ szkl. wody.
Następnie dodać śmietanę ubitą na sztywną piane oraz likier, delikatnie połączyć.
Na koniec wrzucić oczyszczone owoce.
Przelać do małych szklaneczek wypłukanych zimną wodą.
Z biszkoptu wykroić kółka wielkości szklaneczek i ułożyć je na wierzchu.
Wstawić do lodówki na całą noc.
Przed podaniem udekorować bitą śmietaną.