Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki w curry

 

Składniki:

  • 700 g krewetek
  • 1 ½ łyżki sproszkowanej curry
  • 1/8 łyżeczki sproszkowanej chili
  • 3 łyżki oleju
  • ¼ szkl. posiekanego pora
  • ½ szkl sosu chili
  • ¼ łyżeczki aromatyzowanej soli
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:
Krewetki wymieszać z curry i chili, aby dokładnie były pokryte przyprawami.
Następnie przełożyć krewetki na patelnie z rozgrzanym olejem i smażyć około 2 minut dość często mieszając.
Po tym czasie dodać pora oraz sos chili.
Wymieszać i trzymać na ogniu do miękkości składników.
Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać z gotowanymi warzywami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *