Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Koperty Kamila

Składniki:

  • 15-20 dkg masła
  • jajko
  • łyżka cukru pudru
  • 30 dkg mąki
  • kwaśna śmietana
  • marmolada lub dżem
  • sól
  • tłuszcz

    Sposób wykonania:
    Masło, jajko, mąkę, cukier, sól oraz śmietanę zagnieść aby powstało elastyczne cisto. Następnie rozwałkować ją 3 razy tak jak cisto francuskie.
    Poprzekrawać w prostokąty na każdym z nich ułożyć trochę dżemu lub marmolady. Zawijamy każdy prostokąt tak jak kopertę listową.
    Wysmarować blasze tłuszczem, ułożyć koperty i włożyć do piekarnika.
    Gdy koperty będą już chłodne posypujemy cukrem pudrem lub polewa czekoladową.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *