Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Strogonoff z…. fisha

Takie cóś se kiedyś wymyśliłem…

 

Sobota, w domu żona + szwagierka + 3/4 na stole, a do żarcia nic konkretnego. Na kanapki by cóś było, ale ekipa miała chęć na ciepłe. Jak tu grać, czym tu straszyć…

 

 

Otwieram lodówkę: pełno nas, a jakoby nikogo nie było. Same przekąski. No dobra… piętro niżej – zamrażarka. Jakaś padlina, mrożona włoszczyzna krojona (genialny wynalazek) i… eureka – FISH. Jakiś zamarznięty na kość bolek ( dorsz ) w kawałkach (za życia było go ca 55 cm). No to do boju.

 

Do gara najsampierw: 1/2… szklanki wody (wody – 3/4 jest na stole!), do tego 1/2 paczki tej mrożonej włoszczyzny i do tego te pokrojone bolki.

 

Fish i włoszczyzna mrożone charakteryzują się tym, że się szybko rozmrażają w ciepełku. Normalna padlina dłużej… i dłużej się potem gotuje. Jak widać, że składniki przekroczyły 273 Kelviny to… Wielka Improwizacja: puszka czerwonej fasoli, łyżka słodkiego sosu chili, łyżka ostrej papryki w proszku (suszona w strąkach lepsza), liść laurowy, kulki (ziele i pieprz) i może coś tam jeszcze… a łyżka koncentratu pomidorowego, a więcej nie pamiętam.

 

Z natury coś tam wrzucę (jakaś bazylia, rozmaryn, estragon czy co inne), ale nie pamiętam co to wpadło wtedy… W każdym razie po ok. 15 minutach od tego ostatniego wrzucania… w kokilki (usłyszałem na to świetną nazwę: fleczerki… od… flaków), pokrojona bułka , na stół i… dziewczyny wpadły w zachwyt. Paliło w gębę, aż miło (się piło), ale paliło tak jak należy.

 

A smak… spróbujcie sami. Modyfikacje dopuszczalne…

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *