Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tort wieloowocowy

 

Składniki:

  • gotowy blat biszkoptowy
  • 2 gruszki
  • 2 jabłka
  • 300 g śliwek węgierek
  • garść rodzynków
  • 50 g migdałów
  • 4 łyżki cukru

 

Sposób wykonania:

  1. Gruszki i jabłka obrać i pokroić na cząstki, które zalać niepełną szklanką wody.
    Wsypać jeszcze cukier i trzymać na ogniu około 5 minut.
    W między czasie migdały posiekać a  śliwki wydrylować i wrzucić do gruszek i jabłek.
    Gotować razem do zupełnej miękkości owoców po czym rozłożyć je a blacie biszkoptowym. Polać polewą i udekorować orzechami.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *