Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto bananowo – czekoladowe.

Składniki:

  • 4 małe banany (ok. 400 g)
  • 150 g deserowej czekolady
  • 50 ml mleka
  • 3 żółtka
  • 30 g cukru pudru
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 1-2 łyżki
  • soku z cytryny
  • 30 g wiórków czekoladowych
  • gotowy spód z kruchego ciasta

Sposób przyrządzenia:
Pokruszoną czekoladę rozpuścić w gorącym mleku. Ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na masę. Zmiksować obranego banana i razem z rozpuszczoną czekoladą dodać do masy żółtkowej. Śmietanę ubić i dodać do kremu. Krem rozsmarować na gotowym kruchym cieście i na godzinę wstawić do lodówki. Pozostałe banany pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny. Ciasto udekorować wiórkami czekoladowymi i obłożyć bananami.

1 comment for “Ciasto bananowo – czekoladowe.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *