Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wafel z orzechami i czekoladą

Składniki:

  • kwadratowy wafel
  • 1 szkl. cukru
  • ½ szkl. mleka
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka maki
  • 30 g sypkiej czekolady
  • 100 g orzechów włoskich
  • 2 łyżki owoców z konfitur

    Sposób wykonania;
    Na rozgrzanym maśle przesmażyć masło na złoty kolor.
    Następnie mleko gotować z dodatkiem cukru do momentu aż całość zacznie ciemnieć, wówczas dodać zasmażkę oraz czekoladę.
    Całość dokładnie wymieszać i wylać na wafel.
    Odstawić na 10 minut po czym udekorować owocami i orzechami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *