Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czekoladowe ciasteczka z orzechami

Składniki:

  • 250 g masła
  • 300 g czekolady z orzechami
  • 200  cukru
  • łyżeczka startej gałki muszkatołowej
  • 4 jajka
  • 250 g mąki
  • 3 łyżki proszku do pieczenia
  • 200 g bakalii
  • gotowa polewa czekoladowa

    Sposób wykonania:
    Posiekaną czekoladę wymieszać z miękkim masłem po czym dodać jeszcze gałkę muszkatołową, cukier oraz jajka.
    Całość dokładnie utrzeć po czym dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i bakaliami.
    Dokładnie wymieszać.
    Rozłożyć ciasto na blasze wyłożonej pergaminem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 strony i piec około 35 minut.
    Gotowe ciasto pokroić na ciasteczka i polać je polewą.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *