Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto bez ucierania

Składniki:

  • kostka masła
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 ½ szkl. cukru
  • 1 ½ szkl. mleka
  • 4 szkl. mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 1-2 łyżki powideł
  • 2-3 jajka
  • ½ łyżeczka cynamonu
  • masło

Sposób wykonania:

  1. Mleko zagotować z dodatkiem masła i cukru po czym odstawić do ostygnięcia.
    Gdy mleko ostygnie wówczas wsypać do niego mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon oraz kakao.
    Całość dokładnie zmiksować w trackie dodając jeszcze powidła.
    Powstałe ciasto przełożyć do brytfanny wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 35 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *