Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa koperkowa Lidii

Składniki:

  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki masła
  • 50 ml kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę aby powstała jasna zasmażka, wówczas dodać do niej posiekany koperek i zdjąć rondelek z ognia.
    Nie przerywając mieszania wlać 1 szklankę wody i ponownie postawić na ogniu.
    Następnie dolać jeszcze około 1 litra wody.
    Trzymać na ogniu około 10 minut i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Na koniec zaprawić ją śmietaną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *