Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Baba błyskawiczna Moniki

Składniki:

  • 10 jajek
  • 1 szkl. śmietanki
  • 30 g drożdży
  • 1 szkl. rozpuszczonego masła
  • ½ szkl. cukru
  • skórka starta z 1 cytryny
  • 1 ½ szkl. maki
  • ½ szkl. wody

    Sposób wykonania:
    Do garnka wsypać mąkę, wbić jajka, dodać śmietankę, drożdże wymieszane z odrobiną wody, masło, cukier oraz skórkę z cytryny.
    Całość dokładnie wymieszać i przelać do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tarą i odstawić do wyrośnięcia.
    Gdy ciasto podrośnie wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 30-40 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *