Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babeczki migdałowo-kawowe.

Skład:

  • 15dkg mąki
  • 25dkg masła
  • 4 żółtka
  • 4 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 10dkg zmielonych migdałów
  • 20dkg cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • tłuszcz do smarowania foremek

Sposób przyrządzenia:
Kawę rozpuścić w 2 łyżkach wody. Mąkę wymieszać z proszkiem i migdałami. Utrzeć masło z cukrem i dodawać stopniowo mąkę cały czas ucierając. Przed każdą porcją mąki dodać żółtko. Jeśli ciasto będzie już gładkie dodać kawę. Napełnić ciastem przygotowane foremki. Nagrzać piekarnik do 180 stopni, piec ok pół godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *