Składniki:
- ¾ szkl. mąki
- 1,5 szkl mleka
- 1 jajko
- sól
- 3 łyżki oleju
- 2 marchewki
- 2 łodygi selera
- 1 cebula
- kawałek selera
- vegeta
- listki bazylii
- sos pomidorowy
Sposób wykonania:
- Do mleka wsypać mąkę, wbić jajka, dodać szczyptę soli oraz lej.
Całość dokładnie wymieszać i smażyć naleśniki.
Następnie warzywa obrać i pokroić na małe kawałki.
Cebulę pokroić w krążki i zarumienić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać warzywa i całość podsmażyć.
Miękkie warzywa doprawić do smaku Vegetą i rozłożyć na naleśnikach.
Naleśniki zwinąć w rulon, polać sosem pomidorowym i udekorować listkami bazylii.Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Piotra