Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świąteczne różowe jaja z szynką

Składniki:

  • 8 ugotowanych na twardo jajek
  • 10 plastrów szynki
  • 2 łyżki oleju
  • ½ szklanki posiekanego szczypiorku
  • ½ szklanki ostrego keczupu
  • 2-3 łyżki majonezu
  • kilka liści sałaty lodowej
  • szczypta imbiru
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Jajka obrać, przekroić na połówki, wyjąć żółtka. Dwa plastry szynki pokroić w drobną kosteczkę. Żółtka, 2 łyżki majonezu, posiekany szczypiorek i pokrojoną szynkę wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka wypełnić przygotowaną masą. Ułożyć na półmisku na liściach sałaty. Plasterki szynki przekroić na połowy, każdą zwinąć w rulonik i położyć na sałacie. Łyżkę majonezu wymieszać  z łyżką keczupu, dodać szczyptę imbiru, wsypać orzechy włoskie i odstawić na 20 minut. Na każde jajko nałożyć łyżkę sosu i udekorować natką pietruszki.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *