Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świąteczne jaja z tuńczykiem

Składniki:

  • 8 jajek
  • 2-3 łyżki masła
  • 2 puszki tuńczyka
  • pęczek posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku
  • ½  szklanki majonezu
  • kilka liści sałaty lodowej

    Sposób przyrządzenia:
    Jajka umyć, ugotować, wystudzić, obrać podzielić na połówki. Wyjąć żółtka utrzeć z masłem i dodać rozdrobnione mięso tuńczyka. Dodać posiekaną zieloną natkę pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym nadzieniem napełnić połówki jajek i wierzch udekorować kleksem majonezu. Na półmisek wyłożyć liście sałaty i ułożyć jajka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *