Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Tagliatelle

Spaghetti – najpolularniejszy makaron z kuchni włoskiej

Tagliatelle z jagnięciną.

Skład: 40dkg tagliatelle sól 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka masła 50dkg mielonej dwukrotnie łopatki jagnięcej 50dkg pokrojonych pomidorów z puszki 2 łyżeczki ziół prowansalskich pieprz 2-3 łyżki madery 3dkg czarnych oliwek parmezan Sposób przyrządzenia: Makaron gotujemy. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Poddusić na maśle i oleju. Dokładnie obsmażyć…

Zielone taglitelle z koprem i borowikami

Skład: 40dkg zielonego tagliatelle sól 3dkg suszonych borowików 1 szalotka 25dkg kopru włoskiego 15dkg gotowanej szynki 1 łyżka oleju 1 łyżeczka masła pieprz sok z cytryny 2 żółtka 15dkg słodkiej śmietanki Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować. Grzyby namoczyć 15 min w 300 ml zimnej wody. Szalotkę obrać i posiekać. Koper umyć i pokroić w kostkę. Szynkę…