Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z wędliną

Sałatka z makaronem, salami i papryką Iwony

Składniki: 25 dkg makaronu kolanka 3 małe kolorowe papryki 20 dkg salami w plastrach 15 dkg ostrego żółtego sera 3 ząbki czosnku sos winegret Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Do sosu dodać roztarty czosnek. Salami pokroić w paski. Wszystkie  składniki wymieszać, polać  sosem…

Sałatka z szynką i czerwoną fasolą z puszki Iwony

Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli sól, pieprz do smaku 25 dkg wędzonej szynki ½ szklanki majonezu 25 dkg żółtego sera gouda ½ pęczka posiekanego szczypiorku Sposób przyrządzenia: Szynkę i ser pokroić w kostkę, połączyć z osączoną czerwoną fasolą z puszki, wymieszać, połączyć z majonezem ,doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać posiekanym szczypiorkiem.

Sałatka z selerem i jabłkami Iwony

Składniki: 3 kwaśne jabłka 2 łyżki soku z cytryny 1 średniej wielkości seler 5 orzechów włoskich 1 szklanka majonezu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Jabłka umyć, obrać , usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki, skropić sokiem z cytryny. Seler krótko obgotować w osolonej wodzie, obrać, pokroić w cienkie paseczki. Orzechy obrać i drobniutko posiekać,…

Rożki z szynki

Składniki: 6 plastrów wędzonej, gotowanej szynki 4 łyżki kremu chrzanowego 1 pomarańcza zielony pieprz w zalewie natka pietruszki Przygotowanie; Plastry szynki zwinąć w rożki i ułożyć na półmisku. Kremem chrzanowym napełnić szpryckę i wycisnąć porcje do każdego rożka. Zielony pieprz odcedzić z zalewy i posypać rożki. Udekorować plasterkami pomarańczy, ozdobić gałązkami pietruszki i schłodzić. Pozostały…