Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z piersi

Faszerowany filet z indyka Darka*

* Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: filet z indyka – 360dkg rodzynki – 0,5dkg orzechy włoskie – 0,5dkg papryka świeża – 0,15dkg babka piaskowa – 0,8dkg sos cytrynowo-miodowy (miód – 80 g; cytryna 4 szt.; śmietana 36% – 200g) ryż dziki – 400 g buraczki drążone konserwowe mieszanka warzywna chinska – 240 g Sposób przyrządzenia:…

Filet z kurczaka w cieście.

Skład: filety z piersi kurczaka 1 szklanka mąka ½ szklanki wody ½ szklanki mleka 1 jajko ½ łyżeczki proszku do pieczenia czosnek sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, starannie osuszyć, przyprawić solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem, odstawić na godzinę. Z podanych składników przygotować gęste ciasto. Każdy kotlet moczyć w przygotowanym cieście, smażyć na głębokim oleju…