Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ewa

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
  • Author
    Posts
  • Ewa
    Participant

    Komercja wielka para …….. niestety 🙁

    in reply to: Amerykańskie impresje kulinarne #42302
    Ewa
    Participant

    Wlasnie jakos tak sie minelysmy 🙁 , szkoda a co do tych serow i twarogow prosze podaj przepis jak to zrobic , dzieciaki mnie mecza by im jakies cudo polskie serowe upichcic (wczoraj malo nie posiusialy sie ze szczescia po tlustoczwartkowych faworkach )

    Post edited by: ewa, at: 2005/02/04 13:39

    in reply to: szpinakożercy wszystkich krajów #42301
    Ewa
    Participant

    Bazylio najwazniejsze dobre checi B) 😉

    in reply to: Pizza #42290
    Ewa
    Participant

    OOOO tak wszelkie "polskie , wloskie , meksykanskie , chinskie lub nie daj Boze tajskie " jedzenie robione przez amerykanow niestety smakuje tak samo czyli jak jakas papa. :blink: 😡 . Nieszczesne kielbaski wloskie byc moze sa z anyzkiem (tego swinstwa tez nie trawie tak samo jak cilantro) , o polskiej kielbasie nawet szkoda pisac (substytut miesa z duza iloscia zelatyny w oslonce z papieru) yuck .
    Pizze Numero uno jadlam 😛 😛 😛 super . uwielbiam taka z podwojnym serem , duza iloscia platkow suszonej papryki i tona suchego czosnku (taka czosnkowa panna ze mnie 😉 ).
    Co do drozdzy to niestety nadal musze jezdzic do polskiej dzielnicy po nie gdyz amerykanom sie nie oplaca sprowadzanie swiezych na zamowienie , zreszta jak sama wiesz wiekszosc ich przepisow jest oparta na baking soda nawet chleb wiec czemu ja tutaj sie dziwie.
    Pozdrawiam Ewa

    in reply to: szpinakożercy wszystkich krajów #42282
    Ewa
    Participant

    Bazylio sluze linkiem , milego uprawiania
    [url]http://www.szpinak.prv.pl/[/url]

    Post edited by: ewa, at: 2005/02/03 14:16

    in reply to: szpinakożercy wszystkich krajów #42280
    Ewa
    Participant

    Swieze listki mlodego szpinaku (tzw. baby spinach) po umyciu odsaczam bardzo delikatnie jak najlepiej w wody , delikatnie dre do miski na mniejsze kawalki do tego dodaje siekany szczypiorek i rzodkiewke , wszystko zalewam kwasna smietana(taka gesta) roztrzepana z mlekiem i szczypta soli .
    Tutaj gdzie mieszkam baby spinach jest dostepny zawsze i gotowy do przyrzadzania (umyty) tak ze niesamowita jest szczesciara ze mnie .
    Uwaga do tej salatki : trzeba mieszac ostroznie gdyz mlogy szpinak jest bardzo delikatny , probowalam rownies ze starego ale jest troche lykowaty .

    in reply to: Nie dla dzieci #42278
    Ewa
    Participant

    Ja moze z innej beczki – rowniez nie dla dzieci
    Oko³o pó³nocy mama i tata Jasia odbywaj± stosunek. Mama strasznie skacze po tacie, wtedy wchodzi Jasiu po czym wybiega i zaczyna p³akaæ. Mama wybieg³a za nim. Zaskoczona mama mówi do Jasia:
    – Nie p³acz Jasiu, tatus jest gruby ja musia³am mu wcisn±æ brzuch spowrotem ¿eby by³ chudy.
    – Nie da rady mamo! Jak Ty wychodzisz to przychodzi s±siadka i zaczyna tatê nadmuchiwaæ.

    in reply to: Pizza #42276
    Ewa
    Participant

    No coz juz sie nie smuce z tego powodu nauczylam sie nieco od tamtej pory , teraz to juz tylko rodzinna anegdota :laugh:
    Nie wiedzialam ze moja pizza disaster ukazala sie jako od goscia :unsure:

    Post edited by: ewa, at: 2005/02/02 16:34

    in reply to: Amerykańskie impresje kulinarne #42267
    Ewa
    Participant

    Anerite co do masla margaryny i innych to sie z Toba zgadzam .Ser twagog o ktorym pisalam to wlasnie ten substytut sera (farmer cheese) . Na twarog mam ogromna ochote ale niestety udalo mnie sie go zrobic tylko raz z mleka prosto od krowy , probowalam wiele razy ale zawsze mleko szlag trafial. Nawet zastanawialam sie nad pozbyciem sie wody z sera Ricotta taka ze mnie zdesperowana dusza 😉
    Pozdrawiam Ewa.

    Post edited by: ewa, at: 2005/02/02 13:33

    in reply to: Dieta South Beach #42259
    Ewa
    Participant

    Dzieki za poprawe .Mialy to byc dwa osobne linki ,nie wiem dlaczego jak klikam to staje sie jeden.

    in reply to: bazylia ponad wszystko #42250
    Ewa
    Participant

    Mnie natomiast bardzo odpowiada oregano . Uzywam go zawsze do drobiu .

    in reply to: Dieta South Beach #42245
    Ewa
    Participant

    Bazylio masz tutaj linki do stron o diecie o ktora pytalas
    [url]http://montignac.miniportal.pl/index.php[/url]

    [url]http://forum.montignac.com.pl/viewforum.php?f=12[/url]

    Post edited by: ewa, at: 2005/01/29 17:36

    Edytowany przez: tinca, w: 2006/03/16 15:46

    in reply to: Ryby #42244
    Ewa
    Participant

    Tak dziekuje za doedukowanie 🙂 ale jest to smaczna rybka zwlaszcza prosto z patelni .Lubie ja rowniez w wersji na zimno z cebula i sosem pomidorowym.

    in reply to: Amerykańskie impresje kulinarne #42213
    Ewa
    Participant

    Bazylio pozwol ze wtrace swoje piec groszy . Otoz twarog jest ale paskudnie slony 😡 😡 😡 (zreszta maslo , margaryna itp rowniez), mozna oczywiscie kupic niesolony ale nie wszystkie sklepy go maja . A co do sernikow to je tutaj robia z cream cheese (kremowego serka slonego rowniez ) ale to nie to samo. Za to bardzo lubie tutaj ciasto marchewkowe .
    Anerite pozdrawiam z NYC

    in reply to: Ryby #42212
    Ewa
    Participant

    No coz ostatnio polubilam filety z whiting fish (nie mam pojecia jaka jest nazwa po polsku ale przypuszczam ze jest to jakaz nazwa zwiazana z kolorem bialym :unsure: ) naprawde smaczna i szybka w przyrzadzaniu .

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)