Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z serków topionych

Składniki:

    • 3 kostki serka topionego
    • 2 litry wywaru
    • 0,25 kg mięsa mielonego
    • 2-3 ziemniaki
    • ½ łyżeczki ziół prowansalskich
    • warzywa mrożone lub świeże
    • papryka mielona
    • sos tabasco
    • natka pietruszki
    • 1 starta cebula
    • 2 ząbki czosnku

    Sposób przyrządzenia:
    Do wywaru dodać serki. Mielone podsmażyć, ziemniaki pokroić. Do gotującego się wywaru dodać pół łyżeczki ziół prowansalskich oraz mielone. Podgotować i dodać warzywa, ziemniaki oraz paprykę i sos tabasco. Gotować aż warzywa będą miękkie, na koniec dodać cebulę, czosnek natkę.
    Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Anna Muchowska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *