Zupa pieczarkowa Żanety
Zupa pieczarkowa Żanety0 out of 5 based on 0 voters.
Poszukujesz nowych przepisów na zupy? Idealnie trafiłeś. Zupa pieczarkowa Żanety. Aby ją przygotować będziesz potrzebować: pieczarek, ziemniaków, marchewki i pietruszki.
Składniki:
- 300 g pieczarek
- 8 ziemniaków
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1/2 selera
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki śmietany
- 2 cebule
- natka pietruszki

Sposób wykonania:
-
Obrane ziemniaki pokroić na mniejsze kawałki, które wrzucić do garnka.Marchewkę, pietruszkę, cebulę i selera również obrać i wrzucić do ziemniaków.Zalać całość wodą.Dodać jeszcze ziele angielskie oraz liść laurowy.Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.W między czasie obrać pieczarki i pokroić je na mniejsze kawałki.Wrzucić je do rondelka z rozgrzanym masłem, przesmażyć.Gotowy wywar przecedzić i zalać nim pieczarki.Trzymać na ogniu około 10 minut.Zaprawić zupę śmietaną i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pieczarkowa
- Opublikowano: czwartek, 26, listopad 2015 06:42
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa