Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki z boczkiem i papryką

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 20 dag boczku
  • łyżka tłuszczu
  • 2 zielone papryki
  • 1 czerwona papryka
  • koperek
  • natka pietruszki
  • cebula
  • ½ szkl. bulionu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Boczek pokrojony  kostkę wytopić na patelni, wówczas dodać tłucz oraz cebulę i ziemniaki pokrojone w kostkę.
    Całość wymieszać i smażyć około 20 minut.
    Po tym czasie dodać pokrojoną w kostkę papryką oraz posiekaną natkę pietruszki i koperek.
    Wlać jeszcze bulion i trzymać na małym ogniu do momentu, aż bulion wyparuje.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *